Flipkart FYI Quiz Answers For Your Information Quiz 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards

Flipkart For Your Information Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards

Flipkart Exclusive FYI Quiz: This Is One Of The Most Interesting And Profitable Flipkart Quizzes Nowadays. Here You’ve To Watch A Short Video Of 5-6 Minutes Time Length To Win Amazing Gifts Like Boat Bluetooth Headsets, ₹1,000 Gift Vouchers, Or Flipkart Super Coins. During The Video, The Host Will Ask Some General Knowledge Questions, And You’ve To Decide If The Statement Is For Your Information. If You Can Answer The Questions Correctly You Can Win Some Wonderful Gifts Like Boat Bluetooth Headsets, ₹1,000 Gift Vouchers, Flipkart Super Coins, Etc.

So, Here Are All The Latest And Right Answers To The FLIPKART For Your Information QUIZ Of 20.03.21. Now Don’t Wait! Play The Quiz, Submit The Right Answers And Get A Chance To Win Those Mesmerizing Gifts!

P.S.: The Quiz Starts At 12:00 A.M., Every Night And We Also Update The Right Answers Every Night, Here On This Site.

For Your Information Quiz


Details Of The Quiz

Name:- FYI For Your Information GK Badhega Prize Jeetega
Episode No:- S1-E66
Quiz Type:- Video
Prizes:- SuperCoins
Question-Based On:- Opinion & Poll
Conducted By:- Flipkart App
Date & Timing:- Daily 12.00 Am To 11.59 Pm

Flipkart For Your Information Answers 23rd March:

Q1: 

Ans: MILKHA SINGH

Q2: 

Ans: RICE

Q3: 

Ans: MG RAMCHANDRAN

[ Offer Page ]


More Flipkart Quiz Answers:

  1. Flipkart Crime Stories Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards
  2. Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards
  3. Flipkart Dating Aaj Kal Quiz Answers 23rd March 2021 | Win- Exciting Rewards
  4. Flipkart FYI Quiz Answers For Your Information Quiz 22nd March 2021 | Win: Exciting Rewards
  5. Flipkart Fake Or Not Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards
  6. Flipkart Kya Bolti Public Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Exciting Rewards
  7. Flipkart Daily Trivia Quiz Answers 23rd March 2021 | Win: Gems, Vouchers & Prizes

OLD Answers


22nd March 2021

Q1:

Ans: iMac

Q2:

Ans: Indira Gandhi

Q3:

Ans: Mercury


21st March 2021

Q1:

Ans: Hyundai

Q2:

Ans: Amar Akbar Anthony

Q3:

Ans: Sabeer bhatiy


20th March 2021

Q1: Which actor played the role of Major Kuldeep Singh Chandpuri in the film Border?

Ans: Sunny deol

Q2: Which team played against India in the first day-night test match played in India?

Ans: Bangladesh

Q3: Which company was originally named Cadabra?

Ans: Amazon


19th March 2021

Q1:Which multinational food giant gives us Maggi noodles?

Ans: NESTLE

Q2: Currently who is the richest man in the world?

Ans: JEFF BEZOS

Q3:Which city is home to the largest cricket stadium in the world?

Ans: AHMEDABAD


18th March 2021

Q1: Which of these is the state bird of Delhi?

Ans: House sparrow

Q2: What is the playing time of the full version of the Indian National Anthem?

Ans: 52 seconds

Q3: Bhanu Athaiya was the first Indian to receive an Oscar award. For which film did she win it?

Ans: Gandhi


17th March 2021

Q1: What is the meaning of the letter C in CNG?

Ans: COMPRESSED

Q2: Which Indian airline uses the shortcode UK for its flight numbers?

Ans: VISTARA (OPTION 4)

Q3: For which ancient king is the Indian Navy’s only serving aircraft carrier named?

Ans: VIKRAMADITYA


16th March 202

Q1: In which state would you find the tallest man–made structure in India?

Ans: TAMILNADU

Q2: If Jerry the mouse is normally shown as brown – what color is Tom the cat?

Ans: GREY

Q3:  In the Ramayana – which of these birds told Rama about the kidnapping of Sita by Ravana?

Ans: VULTURE


15th March 2021

Q1:  Which of these did Kapil Dev and Sachin Tendulkar say was the secret of their energy in the Ad?

Ans: BOOST OPTION 2

Q2:  Which of these Indian actresses is youngest?

Ans: ANUSHKA SHARMA

Q3:  Which of these flowers was Jawaharlal Nehru often found wearing in the buttonhole of his achkan?

Ans: Rose


14th March 2021

Q1: Which of these is the shape of the medal awarded for the Bharat Ratna?

Ans: OPTION 1

Q2: In which of the following movies Shahrukh Khan does not die?

Ans: VEER-ZARA

Q3: For which of these animals was a wildlife sanctuary established in 1972 in the Little Rann of Kutch in Gujarat?

Ans: INDIAN WILD ASS


13th March 2021

Q1: Who was the first Indian tennis player to win a Glam Slam title?

Ans: Mahesh Bhupathi

Q2: Which of these animals is said to be the vahana or vehicle of the river goddess Yamuna?

Ans: tortoise

Q3: Which state is located to the south of Goa?

Ans: Karnataka


12th March 2021

Q1: What did the designer D Udaya Kumar create in 2010?

Ans: Rupee Symbol

Q2: Which of these products is closely linked with a popular Indian quiz show for school students?

Ans: Bourn vita

Q3: On which character from the Mahabharata is the domestically-built main battle tank of the Indian Army named?

Ans: Arjun


11th March 2021

Q1: Which of these people was the first Indian to go into space?

Ans: Rakesh Sharma

Q2: How many floors are there in the Burj Khalifa?

Ans: 163

Q3: Which of these celebrities is the son of the famous film comedian Mehmood?

Ans: Lucky Ali


10th March 2021

Q1: Which inventor was featured in the first logo of Apple Computer?

Ans: Newton

Q2: Nokia is a brand from which country?

Ans: Finland

Q3: How long is the Atal Tunnel?

Ans: 9.02 KM


09th March 2021

Q1: Which of these fruits will not float when placed in a tub of water?

Ans: MANGO

Q2: What is the full form of the ‘ C ‘ button on a normal calculator?

Ans: CLEAR

Q3: Who was the first host of the TV show Khatron Ke Khiladi?

Ans: AKSHAY KUMAR


08th March 2021

Q1: What was the name of the first Indian-designed and made fighter jet aircraft of the Indian Air Force?

Ans: Marut

Q2: Which player has scored the most centuries in the IPL across all seasons?

Ans: Chris Gayle

Q3: Who makes the indelible ink that is used to mark a voter’s finger during elections in India?

Ans: Mysore Point


07th March 2021

Q1: Which of these fruits is normally used to make Chyavanprash?

Ans: Amla

Q2: Which is the most common gas in the earthy’s atmosphere?

Ans: Nitrogen

Q3: Which company made the first-ever mobile phone?

Ans: Updated Soon


06th March 2021

Q1: Which of these letters is found between the letters ‘ U ‘ and ‘ O ‘ on a QWERTY keyboard ?

Ans: I

Q2: Which of these is found in the full form of the USB used in computers

Ans: (Image 1) Bus

Q3: You notice an open wire hanging beside the coffee machine . What are you likely to do ?

Ans: Elephant


05th March 2021

Q1: Which of these countries does not have a land border with India ?

Ans: Maldives

Q2: Which of these structures is not found in Delhi ?

Ans: Akbar’s tomb

Q3: Who was the first Indian player to score a century in the IPL ?

Ans: Manish Pandey


04th March2021

Q1: Which country has given Pizza and Pasta to the world?

Ans: Italy

Q2:  How many legs does a mosquito have ?

Ans: 6

Q3: Which is the first Indian 3D film ?

Ans: My Dear Kuttichathan


03rd March 2021

Q1: Who was the first Indian player to take a wicket in an international T20 match ?

Ans: Zaheer Khan

Q2: Which of these people was the first Deputy Prime Minister of India ?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

Q3: Apart from West Bengal which state has been awarded GI Tag for the Rasagolla ?

Ans: Odisha


2nd March 2021

Q1: Which of these places marks the birthplace of Guru Gobind Singh?

Ans: Patna

Q2: What are Dindigul Memoni – Thalassery and Ambur all types of?

Ans: Biryani

Q3: In which country did the first aeroplane fly?

Ans: USA


1st March 2021

Q1: Who is acknowledged to have coined the name TEJAS’ for the Indian made Light Combat Aircraft?

Ans: Atal Bihari Vajpayee

Q2: Which of these teams has never won the IPL?

Ans: Kings Xl Punjab

Q3: In which town or village does Chhota Bheem live in the popular TV cartoon series?

Ans: Dolakpur


28th Feb 2021

Q1: In which of these films was Karisma Kapoor the heroine opposite Govinda?

Ans: Raja Babu

Q2: Which Indian cricketer’s autobiography is ‘Playing It My Way’?

Ans: Sachin Tendulkar

Q3:  ______ Aane Sach. Fill in the blank to complete the saying that means something is 100% true.

Ans: 16- Sixteen


27th Feb 2021

Q1: Which sport would you associate with Olympic medalist Karnam Malleswari?

Ans: Weightlifting

Q2: Which of these car brands originated in Japan?

Ans: Toyota

Q3: In the Mahabharata who was known as ‘Parthasarathy?

Ans: Krishna


26th Feb 2021

Q1: Which of these can be found on the reverse side of 2000 Rupees note?1. Which of these can be found on the reverse side of the 2000 Rupees note?

Ans: Mangalyaan

Q2: The movie ‘Soorma’ starring Diljit Dosanjh is based on which sport?

Ans: Hockey

Q3: Which of these birds lays green eggs?

Ans: Emu


 

25th Feb 2021

Q1: Which is the first state to be mentioned in the Indian National Anthem?

Ans: Punjab

Q2: Which of these institutions is located on Dalal Street in Mumbai?

Ans: BSE

Q3: Which of these actors has played Amitabh Bachchan’s father in a film?

Ans: Abhishek Bachchan


24th Feb 2021

Q1: Which of the following is not a Public Sector Bank?

Ans: IndusInd Bank

Q2: Which of these couples have got married most recently?

Ans: Gauhar Khan And Zaid

Q3: Which of the these fruits has more than one seed?

Ans: Image 1 (Kiwi)


23th Feb 2021

Q1: Which of the following diseases is not caused by virus?

Ans: Tuberculosis

Q2: At which India achieve a historic victory on January 19 2021 by defeating Australia?

Ans: The Gabba

Q3: How many times does the phrase ‘Jaya He’ appear in our national anthem?

Ans: 6 (Six)


22th Feb 2021

Q1: Which of the following places in India is the first to see the sunrise?

Ans: Arunachal Pradesh

Q2: Which of the following personalities has not been awarded prestigious Bharat Ratna?

Ans: Amitabh Bachchan

Q3: In which of these cities could you spend an evening at a beach?

Ans: Chennai


21st Feb 2021

Q1: Who is the original singer of the song ‘Tera Ghata’?

Ans: Gajendra verma

Q2: Which of these films features the battle of Saragarhi?

Ans: Kesari

Q3: What is the name of the vehicle of Ravana in which he could fly to any destination?

Ans: Pushpaka vimana


20th Feb 2021

Q1: Which of these is not a nestle brand product

Ans: 5 star

Q2: Which indian state is popularly known as land of spices

Ans: Kerala

Q3: What was the name of the eldest son of mughal empire shah Jahan

Ans: Dara Shikoh


19th Feb 2021

Q1: Which Of The Following Brands Used The Tagline ‘Eat Fresh’?

Ans: Subway

Q2: How Many Characters (Letters And Numbers) Comprise A Permanent Account Number (PAN) In India?

Ans: 10 – Ten

Q3: Which Is The Correct Logo Of Google?

Ans: Image 2


18th Feb 2021

Q1: Which Fruit Is Dried To Make Raisin Or ‘Kishmish’?

Ans: Grapes

Q2: Ustad Amjad Ali Khan Is Associated With Which Of The Following Musical Instruments?

Ans: Sarod

Q3: Which Of The Following Body Parts Has Bone?

Ans: Eyes


17th Feb 2021

Q1: Which Was The First Film In Which Shahrukh Khan And Kajol Acted Together?

Ans: Baazigar

Q2: What Is The Value Of Million?

Ans: 10 Crores

Q3: Which Of These Gases Is Used To Extinguish Fire?

Ans: Carbon Di-Oxide


16th Feb 2021

Q1: Which Of These Prime Ministers Has Also Served As The RBI Governor?

Ans: Dr. Manmohan Singh

Q2: Har Ghar Kucch Kehta Hai’ Is A Tagline Of Which Paint Brand?

Ans: Asian Paints (Image 4)

Q3: How Many Seasons Of The TV Show Naagin Have Been Aired?

Ans: 5 Seasons


15th Feb 2021

Q1: Which Of The Following Board Games Originated In India?

Ans: Snakes And Ladders

Q2: Which Actor Is Called ‘Sasha’ By His Family And Close Friends?

Ans: Shahid Kapoor

Q3: Which Of These Sports Does Not Use A Spherical Ball?

Ans: Rugby


14th Feb 2021

Q1: Which Of The Following Actors Has Not Married More Than Once?

Ans: Farhan Akhtar

Q2: Which Of The Following Is Not A Web Browser?

Ans: Yahoo!

Q3: In Which Year Did Kaun Banega Crorepati First Telecast?

Ans: 2000


13th Feb 2021

Q1: Which Of Chetan Bhagat’s Book Hasn’t Been Made Into A Movie?

Ans: Rev 2020 (Image 3)

Q2: You Can’t See Me – Is A Popular Phrase Of Which Wrestler?

Ans: John Cena

Q3: Which Of The Following States Has The Most Number Of Seats In Lok Sabha?

Ans: Uttar Pradesh


12th Feb 2021

Q1: Isko Laga Dala Toh Life Jhingalala Is Associated With Which Brand?

Ans: Tata Sky

Q2: What Is The Minimum Age Required To Become The Prime Minister Of India?

Ans: 25 Years

Q3: Which Of The Following Is Considered The National Tree Of India?

Ans: Banyan Tree 


11th Feb 2021

Q1: Who Is The Governor Of The Reserve Bank Of India (RBI)?

Ans: Shakti Kanta Das

Q2: Which Of These Are The Eyes Of Deepika Padukone?

Ans: Image 3

Q3: Which Vaccine Has Been Developed By The Oxford University In Collaboration With AstraZeneca?

Ans: Covishield


10th Feb 2021

Q1: Who Hosted The First Season Of Popular Reality Show Bigg Boss?

Ans: Arshad Warsi

Q2: Who Was The First Indian Male Cricketer To Take A Hat-Trick In T20 International Matches?

Ans: Deepak Chahar

Q3: Which Of These Is Not A Mammal?

Ans: Snake

Leave a Comment